livet livet

tjena,
dags att skriva igen. det har tagit alldeles för lång tid, precis som vanligt. men nu är jag här igen. jag ska försöka vara lite duktigare, men jag lovar ingenting.

min dator har verkligen levt (eller snarare inte levt) sitt egna liv på senare tiden. men efter att jag i helgen när jag hade lite mer tid helraderade hårddisken och ominstallerade systemet i en bättre version (hej kim!) så verkar det kommit tillbaka lite liv till burken. Dessutom jagade jag ut en massa myror som verkade ha gjort datorn till sitt bo. Egentligen om man ska vara helt korrekt så dödade jag myrorna, med gift och fingrar.

Sen sist har inte mycket stort hänt. Jag har gått i skolan en hel del. Varje dag utom i lördags och söndags. Det som däremot har hänt är att jag var på koncert i lördags. Jag såg mogwai (för andra gången i år), det var helt fantastiskt. De vet verkligen hur man fyller ett helt rum till bristningsgränsen med ljud. Tyvärr måste jag nog sluta gå på koncert så ofta som jag gjort sen jag kom hit. Hitintills har jag varit på fyra stycken och den billigaste kostade 3500 yen (220 kronor) medan mogwai kostade 6000 yen (360 kronor). Det här eviga konsertgåendet påfrestar min ekonomi rätt hårt. Nåja, en kort sammanfattning av de band jag sett:

Inoran
Japansk föredetta sångare i något berömt band (kommer inte ihåg vilket). Rock-pop av varierande kvalitet. Det bästa var de lugna låtarna. När han försökte rocka så svängde det helt enkelt inte.

Olivia
Före detta popidol som nu gör marilyn manson och linkin park inspirerad rock. Hon rockade faktiskt och så var det på en rätt mysig lokal i shibuya.

Polysics
Galen elektronisk pop. Det svängde.

och så Mogwai då, och det var helt fantastiskt.

Jag har nu i alla fall börjat vänja mig vid livet här i Japan med allt vad det innebär. Jag har kommit på massor med saker jag älskar med det här landet och en del andra saker jag glömt bort att jag inte var så förtjust i. Tillexempel är jag väldigt oförtjust i tvättmaskinerna. De tvättar i kallvatten och snurar runt som galningar så att när man ska ta ut kläderna är de totalt ihoptrasslade på ett väldigt svårutrett sett och eftersom kläderna bara tvättats i kallvatten känns det inte rent. Något annat jag inte är särskilt förtjust i är är hur tidigt tågen slutar gå. Ska man hem går oftast det sista tåget redan vid tolvsnåret, om inte tidigare, vilket gör att man aldrig kan umgås med sina vänner riktigt så länge som man vill om man inte är beredd att åka runt med dyra taxis. Det problemet löser sig väl visserligen delvis då det är gott om ställen som har öppet tills det att tågen börjar gå igen. Men, det är ju inte alltid man vill sjunga karaoke hela natten ibland vill man ju hem, men lite senare än tolv. Det här är måhända ett lyxproblem men...

En annan bra sak är att yennen håller på att bli helt galet billigt. Snart är den under sex kronor vilket gör allting här mycket billigare. Så vill ni ha något elektroniskt köpt kan det vara en poäng att kolla in priset här. På ipods rör det sig om rätt många hundralappar. (Pyret, försökte mejla dig, men mailet kom tillbaka, antingen har du bytt adress eller så har jag fel adress?)

nåja, på återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback