idag har jag fått saker gjort

Nåja, egentligen ska vi väl inte överdriva, men jag har fått betydligt mycket mer gjort än jag trodde. Två skoluppgifter har avslutats, en 2500-teckensuppsats om ordet lagom och en sammanfattning av det lite större projekt som ska utföras under höstterminen. Jag hoppas dock på att läraren ska tycka att min sammanfattning inte duger, ställa in projektet och därmed göra så att jag får skriva en mycket slappare essä. Det skulle kännas fint.

I fredags var det debatt i skolan. Vi delades in i lag som skulle debattera för och emot ett givet ämne. Det ena var dödshjälp och det andra var ifall nedladdning på internet borde förbjudas eller inte. Jag hamnade i gruppen som skulle vara för dödshjälp och min grupp utsågs till vinnare av debatten. Så något gjorde vi nog rätt egentligen. Dödshjälp är dock en rätt knepig fråga, men hur jag än vrider och vänder på det kommer jag fram till att jag är för. I grund och botten handlar det enligt mig om att respektera en individs önskningar i ett sådant viktigt ämne som i hur mycket lidande hon ska behöva stå ut med. Är man dödssjuk i cancer och efter mycket om och men har tappat allt hopp och tro och mest har ont, varför ska hon då inte kunna få hjälp att avsluta sitt liv värdigt och stillsamt istället för att tvingas lida för att hennes omgivning tycker att beslutet är fel. Nej, jag är inte för att lättvindigt börja ta livet av folk på våra sjukhus men en organiserad och väl kontrollerad dödshjälp tror jag kan vara mycket bra och minska lidandet i många fall.

Något helt annat är
det här, en otroligt gullig och bra webbserie som jag följer med stor behållning. Dagens avsnitt kan jag dessutom känna igen mig i. Även om jag oftast svarar korrekt på just den frågan som nämns där men överlag är jag rätt dålig på vardagskonversation. Jag tror ofta att den jag talar med ska säga helt andra saker än hon gör, eller bara missbedömer vad man kan säga. Och så får man känna sig bortkommen. Vardagskonversationer är otroligt tråkiga, men jag inser nödvändigheten i dem och försöker träna upp mig så gott det går.

Nu ska jag spela wow eller final fantasy III och sen gå och sova

Kommentarer
Postat av: Anna-Ida (TV-möbeln OBSERVATÖR)

Hej Tomas!
Peter och jag pratade om dig härom dagen (bara snälla saker såklart) och undrade så smått hur du har det. Jag kom på den - smått geniala - idén att kolla upp detta på din blogg!
Idag har jag lärt mig att jag är en TV-möbel och att det var länge sen sedan TMNT... min bror var helt tokig i dem när det begav sig..
Jag har också lärt mig att man blir blöt av snö och att det alltid är mörkt när jag går hem från jobbet.
Ta hand om dig och blogga på!
Kram Anna-Ida & Peter

2007-02-23 @ 18:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback