30780

Idag postade jag än mer saker hem till Sverige. Två paket som tillsammans vägde 30780g. Det är rätt mycket. Men, eftersom posten i Japan är fantastisk så behövde jag inte själv släpa grejerna till närmsta postkontor. Utan jag ringde ett nummer och beställde hämtning. Jag fick visserligen vänta i några timmar innan de kom (oförskämt!) men sen stod den lille japanen där. Han tog han om mina packet, la upp dem på en kärra, tog betalt och allting och vips så är de på väg hemåt. Det kommer visserligen ta ett tag (typ 3 månader). Men, det är bätte än att slänga det, som jag hade fått göra annars.

Ja, nu är jag verkligen på väg hem. Det känns riktigt märkligt måste jag säga.

SAS

Tydligen ska jag flyga hem med SAS. Ska bli spännande att se om deras långfärdsflyg är så dåliga och med så otrevlig personal som alla säger.

Skönt att slippa otäcka tyska män med maskingevär i passkontrollen på frankfurt i alla fall.

ekonomi

jag är nog en av världens minst ekonomiska människor. När jag inser att jag börjar få ont om pengar blir jag ganska bra på att leva snålt. Och har jag inga pengar alls så.. ja då är det inte så mycket att göra åt saken. Då sitter jag hemma. Tyvärr finns det några saker som alltid i slutändan förstör mina ekonomiska kalkyler och gör mig än fattigare eller får mig att låna pengar med mer eller mindre förmånliga villkor.

1. Karaoke (Öl)
Att gå ut och dricka öl och/eller sjunga i goda vänners lag har jag otroligt svårt att säga nej till. Det är ju så sjukt trevligt. Här i Japan tar det ofta formen av karaoke. Hemma i Sverige blir det snarast veckans öl på carmen.

2. Böcker
Ser jag en bok som jag känner att jag behöver så har jag så sjukt svårt att låta bli. Det hände idag. Dels var det en bok med massor med japanska folkberättelser och sen en jättetrevlig utgåva av
Kojiki. Visst det var inte jättemycket pengar... men säkert pengar som hade kunnat spenderats mer ekonomiskt.

3. Räkningar
Ja.. Jag har nämligen en tendens att glömma. Missförstå och helt enkelt klanta mig med räkningar. Det är jättedumt som här i japan där jag gått runt och trott att jag betalat hyran i förskott hur länge som helst. Och så nu när jag ska få min sluthyra, för det jag bor här i september trodde jag, så visar det sig självklart att augustis hyra inte alls var det jag betalde i juli, det var tydligen för juli. Så här står jag med en hyra till som måste betalas. Irriterande. Summa summarum: jag är utfattig. *suck*

Det var en otroligt ointressant redogörelse för mitt (o)ekonomiska sinne. Håll till godo!

pravda

Den allra bästa tidningen i helaste världen (efter Expressen) har slagit något slags rekord i töntig och dålig rubriksättning. "Dödsost kan ha sålts i Sverige" heter en artikel som just nu finns att läsa på deras hemsida. Nu har det verkligen verkligen gått för långt med löpsedelssvenskan. Om det finns människor som inte redan är trötta på tidningarnas eviga sammansättningar med "döds-" (nu innan dödsosten var det ju visst en dödsorkan) och liknande töntiga förled som ständigt dyker upp i kvällstidningarnas rubriksättningar måste de väl nu inse att det gått för långt. Till och med aftonbladet själva kan väl inte ha varit så stolta över den där rubriken.

Jag är så ofantligt utled på den här sensationssvenskan som inte är annat än fördummande och dålig. Därför presenterar jag här nedan en kort lista på ord och fraser som jag tycker att tidningarna omedelbart borde stryka ur sitt vokabulär de använder när de gör sammansättningar och rubriker:
  • chock-
  • experten:
  • svenska folket ....
  • döds- (tål att upprepas)
  • rasar (men, den verkar inte förekomma så ofta nu för tiden)
  • sex (i sammansättningar)
  • knark (i sammansättningar. extra viktigt är att det inte ska kombineras med andra ord på den här listan)
  • här är:
  • kränka (kränkt, kränkande)
Det är de enda jag kommer på så här mitt i morgonen. Kommer ni på fler får ni gärna lägga till dem som kommentarer.

Fotnot: pravda är ryska för aftonbladet.

klassisk japanska

För alla er som, precis som jag, känner er lite rostiga på konjunktionerna i klassisk japanska hittade jag för ett tag sedan den här ganska bra tabellen. Det roligaste med att hitta den var att komma ihåg att jag faktiskt tycker klassisk japanska är väldigt kul att hålla på med. Lite som ett språkpussel där man försöker lista ut hur ord förändrat betydelse och där man letar böjningar i tabeller. Hur kul som helst för en språknörd som mig alltså.

sent på natten

Klockan är snart sex på morgonen. Jag har svårt att sova. Det är fruktansvärt irriterande. Och så plågas man av sådana tankar som man plågas av tidigt på mornarna. Förhoppningsvis mer om det senare.

Snubblade över en artikel om Airbus nya
jätteplan. Jag har ingen aning om det är ett så stort plan som världen behöver. Jag tycker dock att det börjar bli lite läskigt stort. Rätt maffigt och imponerande också. Men, det ser ut som en humla liksom... för stort för sina vingar. Och tänk er vilken smäll om det kraschar. Kablom.

life of k-paw del 4

Jag kom precis på att jag helt försummat min serie. Ska försöka ta upp den igen och se hur det går. Här kommer del fyra. Håll gärna till godo!
image17

johari och nohari

Idag åkte Anna och Tobias hem. Turistande är över för den här gången. De verkade nöjda, vilket gjorde mig glad. Jag har haft fantastiskt kul. Nu är jag bara jättefattig och får vänta med att äta och använda mycket el i några dagar tills nästa stipendium kommer. Shajt happens.

Sen, eftersom jag är klädsamt egofixerad och dessutom så är det här min blogg så vill jag bara rikta allas uppmärksamhet till följande två test:
Johari
och
Nohari

Jag gjorde min kompis modeys version av testen och kom på att jag faktiskt har ett eget Johari-test och så tyckte jag det var dags att göra ett Nohari också. Gör gärna testen om ni inte redan gjort dem. Det skulle göra mig jätteglad.

Nu ska jag spela tv-spel.

det blåser i tokyo

(eller egentligen är det solsken)

och här kommer ett bevis på det:
image16

printclubs for the win!

besök från landet långt bortom

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg skulle Katta komma på besök. Det har hon också gjort, för att sen ge sig av igen. I tio dagar var hon här. De var fyllda med god mat, karaoke och shopping. Sen förra fredagen kom Anna och Tobias och vi fyra gav oss allesammans ut till ett hotell i Hakone. Hotellet var utrustat med varmvattenskälla som vi badade i med stort nöje. Vi fick också en riktig klassisk japansk middag och en åktur i några massagestolar. Det var riktigt härligt. Sen åkte Katta hem. men Anna och Tobias är kvar. Idag har mest spenderat sjukt mycket tid i Akihabara med att shoppa plastfigurer... Massor utav plastfigurer. Det är underhållande. Dessutom har vi tagit flera printclubs och spelat arkadspel. Vi har också hunnit förbi en sväng till Sunshine City där vi kollat på vattendjur i ett akvarium och på utsikten från 240m upp över marken. Vyn över Tokyo på kvällen är enligt mig helt oslagbar. Jag tänker inte ge mig på att försöka beskriva den... men jag kan absolut inte se mig mätt på den. Den får mig att aldrig vilja åka hem.

Idag i Akihabara, mitt under det vilda plastfigurshoppandet hittade jag också mitt första Boy's Love-spel. Homosexande är ju som alla vet vansinnigt kul, och när det sker i dejtingspelsform på playstation blir det ju bara hur kul som helst. ^^ Dessutom fick jag med mig två affischer hem från affären. Vet inte om det går att hänga upp, men man kan ju prova.