shopping

Shopping

Idag köpte jag högtalare. Fantastiskt för mitt musiklyssnade och min playstation, men dåligt för min ekonomi... Hu hu hu...

tiden som gått

mig

Hej allihopa!

Idag ska jag börja med att presentera en revolutionerande nyhet:

kinapuffen.bilddagboken.se

som ni kan se har jag börjat lägga upp bilder! De flesta är från min ruttna mobilkamera så förvänta er ingen fantastisk kvalité. Det är dock ändå lite kul. Där kan ni se folk jag hänger med, mat jag äter och mina små tripper runt i staden.

Sen senast.

De två stora grejerna är att jag varit på IKEA och på besök hemma hos Reon.

Ikea var bisarrt. Allting var precis som hemma. Möblerna såg lika dana ut, varuhuset var i samma form och samma färger, samma Ikea-påsar och samma mat (köttbullar och lax och korv vid utgången). Allting hette till och med samma saker. Enda skillnaden var att om det först stod Billy överst så stod det sedan Birrii på japanska (så att de vet hur det ska uttalas) och sen tillsist priset i yen. Det var som sverige på japanska. Jag åt köttbullar och korv vid utgången och köpte saker jag inte behövde. The full ikea experience liksom.

Sen drog jag som sagt hem till Reon. Det var första gången jag sov över i ett japansk hem. Lite av en upplevelse. Jag visste att de bodde trångt så det var ingen överraskning, men det är alltid lite förvånande hur det ser ut i hemmen. Det är fullt, verkligen fullt med grejer så det blir ännu trängre än det är. Sen var även familjens umgängesmönster lite förvånande. Alla satt och gjorde allting i köket tillsammans. Utan att egentligen umgås, men där var de. Jag och leon satt och höll på att kopiera musik samitidigt som hans lillebror kollade på tv och hans pappa spelade gitarr och mamman gick runt och pysslade och pratade med alla och sig själv. Dessutom lagade hon hiskeliga mängder mat som jag kände mig tvingad att äta. Jag ska inte klaga det var verkligen gott, men jag kände mig redan lite tjock efter köttbullarna på IKEA.

Det var i alla fall trevligt.

Den här veckan är jag ledig. För det är skolfestival på skolan. Bilder kommer därifrån imorgon!

Ha det gott!

livet livet

tjena,
dags att skriva igen. det har tagit alldeles för lång tid, precis som vanligt. men nu är jag här igen. jag ska försöka vara lite duktigare, men jag lovar ingenting.

min dator har verkligen levt (eller snarare inte levt) sitt egna liv på senare tiden. men efter att jag i helgen när jag hade lite mer tid helraderade hårddisken och ominstallerade systemet i en bättre version (hej kim!) så verkar det kommit tillbaka lite liv till burken. Dessutom jagade jag ut en massa myror som verkade ha gjort datorn till sitt bo. Egentligen om man ska vara helt korrekt så dödade jag myrorna, med gift och fingrar.

Sen sist har inte mycket stort hänt. Jag har gått i skolan en hel del. Varje dag utom i lördags och söndags. Det som däremot har hänt är att jag var på koncert i lördags. Jag såg mogwai (för andra gången i år), det var helt fantastiskt. De vet verkligen hur man fyller ett helt rum till bristningsgränsen med ljud. Tyvärr måste jag nog sluta gå på koncert så ofta som jag gjort sen jag kom hit. Hitintills har jag varit på fyra stycken och den billigaste kostade 3500 yen (220 kronor) medan mogwai kostade 6000 yen (360 kronor). Det här eviga konsertgåendet påfrestar min ekonomi rätt hårt. Nåja, en kort sammanfattning av de band jag sett:

Inoran
Japansk föredetta sångare i något berömt band (kommer inte ihåg vilket). Rock-pop av varierande kvalitet. Det bästa var de lugna låtarna. När han försökte rocka så svängde det helt enkelt inte.

Olivia
Före detta popidol som nu gör marilyn manson och linkin park inspirerad rock. Hon rockade faktiskt och så var det på en rätt mysig lokal i shibuya.

Polysics
Galen elektronisk pop. Det svängde.

och så Mogwai då, och det var helt fantastiskt.

Jag har nu i alla fall börjat vänja mig vid livet här i Japan med allt vad det innebär. Jag har kommit på massor med saker jag älskar med det här landet och en del andra saker jag glömt bort att jag inte var så förtjust i. Tillexempel är jag väldigt oförtjust i tvättmaskinerna. De tvättar i kallvatten och snurar runt som galningar så att när man ska ta ut kläderna är de totalt ihoptrasslade på ett väldigt svårutrett sett och eftersom kläderna bara tvättats i kallvatten känns det inte rent. Något annat jag inte är särskilt förtjust i är är hur tidigt tågen slutar gå. Ska man hem går oftast det sista tåget redan vid tolvsnåret, om inte tidigare, vilket gör att man aldrig kan umgås med sina vänner riktigt så länge som man vill om man inte är beredd att åka runt med dyra taxis. Det problemet löser sig väl visserligen delvis då det är gott om ställen som har öppet tills det att tågen börjar gå igen. Men, det är ju inte alltid man vill sjunga karaoke hela natten ibland vill man ju hem, men lite senare än tolv. Det här är måhända ett lyxproblem men...

En annan bra sak är att yennen håller på att bli helt galet billigt. Snart är den under sex kronor vilket gör allting här mycket billigare. Så vill ni ha något elektroniskt köpt kan det vara en poäng att kolla in priset här. På ipods rör det sig om rätt många hundralappar. (Pyret, försökte mejla dig, men mailet kom tillbaka, antingen har du bytt adress eller så har jag fel adress?)

nåja, på återseende!

printclub

printclub

klockan är 0635 på morgonen. nyss hemkommen från en fest. jag var för full. men det var bra.
nu dansar jag ensam i mitt rum (ja, jag skäms) och sjunger med i Polysics you-you-you,.. Det är fantastiskt. Ni skulle höra solot!!!!!!!!!!!

Hörrni, vi hörs!
och kom ihåg, tågen går ofta nog.

tåget om mornarna

tåget om mornarna
ja, här tåget åker jag med om mornarna. Fräckt va.
Det var lite knepigare att lägga in bilder än jag räknat med här. Så ni får nöja er med den här tills vidare. Jag kanske gör en separat plats för mina bilder på någon hörna på internet.

Inte mycket stort händer här. Men massor med smått. Jag går i skolan fem dagar i veckan och jag har tagit på mig fler lektioner än jag behöver. Vilket är bra, jag får anstränga mig lite för att hinna med det som måste göras.
Sen nu i dagarna kom det första stipendiet och jag drabbades av shoppingdjävulen. Gick förbi muji och köpte ett par nya skor och en väska. En tv inköptes på BikkuKamera och då var jag ju självklart tvungen att också införskaffa en playstation 2 och final fantasy X som sedan dess tagit upp alldeles för stor del av min tid. Nu får det vara slut på shopping dock. Så det så! Annars kommer jag bli jättefattig.

Jag funderar på att flytta min blogg till en myspace sida. Vad tror ni om det?

Den här veckan är det långhelg i japan. Fredag-Söndag ledigt. Ikväll tänkte jag stanna hemma och ta det lugnt, men på fredag är det fest på korridoren och på lördag ska jag till IKEA! Jippie.. Som en bit av sverige fast här. Jag hoppas på att kunna äta köttbullar och kanske köpa ett litet bord att ha tvn på. Kartongen som följde med är inte så väldigt snygg...

Hörde om snöstormen hemma. Lustigt det där att sverige alltid tas på sängen av snön. Vi borde ha vant oss efter en sådär 2000 år kan man ju tycka...

Hoppas ni inte drabbats för hårt och att allt är bra.

På återskrivande