inträdescermoni och annat meningslöst

så var det idag dags för utbytesstudenternas inträdescermoni. en helt meningslös historia som började klockan tio. För att hinna i tid till klockan tio så var vi tvungna att åka härifrån klockan nio. Alltså behövde jag kliva upp klockan åtta ungefär, för att fixa i ordning allt som behövde ordnas. Inträdescermonin visar sig vara på en halvtimme och till mestadels bestå av ett tal som fanns i nedskriven version framför oss så att alla skulle kunna hänga med. Helt meningslöst. De hade väl kunnat ge oss den där lappen och be done with it. Men, så blev det inte och i ärlighetens namn var det inte så farligt att kliva upp klockan åtta och det är väl lika bra att börja vänja sig vid att pendla.

Efter skolan så måste jag och Kim gå på en introduktion till korridorslivet, med alla dess regler och förordningar. Det hela gick smärtfritt och jag fick dessutom en chans till att förhöra mig om varmvattnet (som rinner med sin frånvaro i min dusch). Tydligen är det ett nyligen uppkommet problem som drabbat flera rum i huset, men det ska förhopningsvis vara fixat snart.

Sen vilade vi upp oss en timme innan vi gick för att äta okonomiyaki. Det hela var väldigt gott och lyckat på det hela taget. Drack dessutom vistelsens första Umeshu (plommonlikör), fantastiskt gott. Efter maten var det någon slags "fest" på korridoren, en välkomstgrej för alla oss som var nya. Vi drack lite mer öl och pratade med en isländsk tjej, Gunella tror jag hon hette. Hon studerar japansk vidskeplighet kring barnafödande. Riktigt spännande faktiskt.

Tillsist tog jag och kim en sväng förbi Shibuya. Det är ju fullständigt möjligt nu när vi har ett månadskort som gäller från Shibuya till skolan och med alla mellanliggande stationer. Det kändes lite absurt att bara kunna ta en sväng förbi shibuya sådär, men fantastiskt kul. Jag köpte en laddare till min nintendo DS och sen spelade vi lite trumarkadspel. Sen tog vi tåget hem. Det var otroligt att vara förbi Shibuya utan att behöva känna att man måste ha jättekul eller att göra det till en heldagsutflykt. Det är bra att bo här helt enkelt.

Lite saker om det här landet jag är i:

Här säljs bananer inplastade var och en för sig med texten: "jag älskar bananer. ät minst en om dagen." och dessutom en bild på en gorilla som matar sin unge.

elektronikkedjorna har poängsystem där 10-20% utav alla belopp du handlar för går tillbaka till dig i form av storecredit.

det är nästan omöjligt att få tag på deodorant.

bröd är nästan alltid vitt och fluffigt och påminner mest om något slags svamp

det finns en hamburgerkedja som heter "Fresh burger" men nästan alla råkar stava det "flesh burger".

alla tror man är amerikan bara för att man är vit.

eh. ja det är väl det jag kommer på nu. men jag kanske kommer på mer saker så småningom... nu ska jag i alla fall gå och sova.
godnattKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback