idag har jag fått saker gjort

Nåja, egentligen ska vi väl inte överdriva, men jag har fått betydligt mycket mer gjort än jag trodde. Två skoluppgifter har avslutats, en 2500-teckensuppsats om ordet lagom och en sammanfattning av det lite större projekt som ska utföras under höstterminen. Jag hoppas dock på att läraren ska tycka att min sammanfattning inte duger, ställa in projektet och därmed göra så att jag får skriva en mycket slappare essä. Det skulle kännas fint.

I fredags var det debatt i skolan. Vi delades in i lag som skulle debattera för och emot ett givet ämne. Det ena var dödshjälp och det andra var ifall nedladdning på internet borde förbjudas eller inte. Jag hamnade i gruppen som skulle vara för dödshjälp och min grupp utsågs till vinnare av debatten. Så något gjorde vi nog rätt egentligen. Dödshjälp är dock en rätt knepig fråga, men hur jag än vrider och vänder på det kommer jag fram till att jag är för. I grund och botten handlar det enligt mig om att respektera en individs önskningar i ett sådant viktigt ämne som i hur mycket lidande hon ska behöva stå ut med. Är man dödssjuk i cancer och efter mycket om och men har tappat allt hopp och tro och mest har ont, varför ska hon då inte kunna få hjälp att avsluta sitt liv värdigt och stillsamt istället för att tvingas lida för att hennes omgivning tycker att beslutet är fel. Nej, jag är inte för att lättvindigt börja ta livet av folk på våra sjukhus men en organiserad och väl kontrollerad dödshjälp tror jag kan vara mycket bra och minska lidandet i många fall.

Något helt annat är
det här, en otroligt gullig och bra webbserie som jag följer med stor behållning. Dagens avsnitt kan jag dessutom känna igen mig i. Även om jag oftast svarar korrekt på just den frågan som nämns där men överlag är jag rätt dålig på vardagskonversation. Jag tror ofta att den jag talar med ska säga helt andra saker än hon gör, eller bara missbedömer vad man kan säga. Och så får man känna sig bortkommen. Vardagskonversationer är otroligt tråkiga, men jag inser nödvändigheten i dem och försöker träna upp mig så gott det går.

Nu ska jag spela wow eller final fantasy III och sen gå och sova

wow

idag har jag wow:at.
det har sina plus och minus. men det börjar bli pinsamt att springa till kombinin och köpa friterad kyckling och coola light.

TMNT!!!

Precis, du läste rätt! TMNT, eller om man säger hela namnet och inte förkortningen Teenage Mutant Ninja Turtles. Om ni undrar varför jag plötsligt väljer att skriva om det ämnet (vissa av er kanske är för unga eller för gamla för att komma ihåg vilka turtles är) så kan jag berätta att det hela började med att
 en kompis skickade mig den här länken:
Turtlesfan
Som innehöll en film med ett galet turtlefan. Hon verkade dock rätt nöjd med sin situation, så henne tänker jag inte klanka på. Även om det var ett minst sagt extremt intresse. Nåja, inspirerad av henne så bestämde jag mig för att genomgå en nostalgitripp och laddade ner alla tre långfilmerna.

Att se dem igen var otroligt kul... Ettan och tvåan överraskade mig genom att inte vara så dåliga som jag förväntat mig, emedan den tredje filmen var mycket mycket sämre än jag kom ihåg.

IKEA-möbel

Idag gjorde jag ett självtest på IKEAs hemsida (det återfinns på följande adress: http://www.ikea.family.ikea.se/ikeafamily/jsp/polopoly.jsp?d=226&a=1455)

Jag blev tydligen halspegeln RISKA... (ja, jag skriver med versaler för att jag är ett stort IKEA-fan och vill få er alla att komma ihåg varumärkerna och åka till IKEA och köpa prylar...)

hallspegeln RISKA

Hallspegeln RISKAs främsta karaktärsdrag är att hon/han är empatisk, generös, snäll och skör. En RISKA är ofta en mycket omtyckt person. En sådan som du gärna dricker te och småpratar i timmar tillsammans med.

Vissa skulle kalla henne/honom jag-svag på gränsen till självutplånande. Visst, dessa karaktärsdrag existerar, för en hallspegel beror humör och dagsform mycket på hennes sällskap. Tillsammans med en vän med starkt utstrålande personlighet (t ex fåtöljen BARKARBY) förvandlas RISKA till en sådan person. Men förtrollningen kan brytas eftersom hallspegeln är något av en kameleont.

Ytligt sett är hon/han knappast någon ledargastalt, men det finns som bekant många olika sätt att leda på. Hallspegeln RISKA behärskar de dolda härskarteknikerna och får därför ofta sin vilja igenom utan att folk runt omkring förstod hur det gick till. I trängda situationer blir hon/han vass och agerar reflexmässigt. Kommentarer och kritik studsar tillbaka.

Innerst inne är varje RISKA en drömmare. Håll drömmen vid liv så ska allt gå väl!


Annars ägnar jag dagen åt lite slapphänt plugg. Läste en novell som vi har prov på imorgon. Den var väl inte någon fantastisk sak, men den var lättläst vilket fick mig att känna mig bra på japanska och det är ju alltid kul.

Dagens soundtrack:

"in the end" från shortbu-soundtracket.

Rekomenderas varmt.

the revolution

Hej.
Det var två månader sen.
Herregud vad fort tiden går.
Nåja, nu ska jag revolutionera den här bloggen. Från dagboksformat till bloggformat. Mitt liv är så händelselöst så det finns inget att skriva, men om jagg skriver en blogg med tankar och grejs kanske jag skriver lite oftare. Ja, vi får se. Spread the word liksom.

Dagens grej:
http://www.youtube.com/watch?v=F0FvG9GO8Qs

En väldigt fin video. Det hela började tydligen med att killen som gjorde videon här ovan la upp en film som alla svarade med att skriva något i handen. Sen klipte han ihop alla svar till filmen här ovan.
Jag är en sucker för sådana där lite sentimentala grejer så jag föll direkt. Jag tycker den är hur fin som helst och blir alltid rörd av sådant där. Särskilt när man går in på orginalvideon och ser att han fick hur många svar som helst med folk som bara skrev något litet i handen och visade för världen.

Internet när det är som störst.

Annars är det mest aktivt skolundvikande som gäller och det går bra. Jag dingade lvl 40 i wow (world of warcraft) och fick mig en häftig mechanisk kyckling (se bild). Hur kul som helst.Sovdags.
Godnatt på er

saparmuyati on chicken

saparmuyati on chicken